Mont Blanc Challenge
Anii de experiență pe munte mi-au relevat  două categorii de oameni. Există iubitori ai muntelui – sunt cei care aleg să meargă pe poteci și trasee marcate și există pasionații de munte – cei care ar vrea mai mult de-atât.
TU din care categorie faci parte? TU cât de mult îndrăznești să visezi?
EU îți ofer un vis și tot eu te ajut să ți-l îndeplinești: Mont Blanc, cel mai înalt vârf al Alpilor!
Mont Blanc Challenge este primul program de dezvoltare personală din România bazat pe alpinismul de altitudine  și primul program de pregătire montană susținut de o echipă multidisciplinară.
Ce cuprinde programul Mont Blanc Challenge?
  • consultanță în achiziția echipamentului
  • închiriere de echipament tehnic
  • evaluare medicală a capacității fizice și pulmonare
  • pregătire fizică anaerobă
  • pregătire fizică specific montană
  • pregătire tehnică montană
  • life coaching
  • consultanță în alimentația în regim de efort fizic susținut
  • curs foto

ECHIPA

team-thumb-costin

Costin Miu
Ghid Montan

Filosofia mea de ghid este „Safety. Fun. Summit” și este inspirată de Ed Viesturs, unul dintre cei mai mari alpiniști și ghizi ai lumii.
În viziunea mea, siguranța este cel mai important lucru pe munte. Menirea unui ghid montan este să aducă oamenii înapoi acasă sănătoși și într-o bucată, nu să-i ducă pe vârf cu orice preț.
De ce sunt munții înalți lecții de dezvoltare personală?
Viscolul, lipsa de oxigen, oboseala sau durerea de cap nu sunt decât pretextele perfecte pentru adevărata întâlnire cu sinele. Cred că numai în condiții extreme afli cu adevărat cine ești și până unde poți merge. Pe munte am învățat ce înseamnă răbdarea, cu ce se mănâncă motivația sau cum tratezi frustrarea. Tot acolo am deprins ce înseamnă respectul de sine și pentru ceilalți, tot acolo am înțeles că toate acțiunile pe care le facem vin la pachet cu consecințe proporționale. Am să merg pe munți înalți atâta timp când voi crede că am de învățat de la ei.

Marius

Marius Ioana
Ghid Montan

L-am ales pe Marius să-mi fie coleg în Mont Blanc Challenge pentru că suntem la fel de buni prieteni cum suntem și parteneri de munte. Am încredere deplină în el, mă leg cu el în coardă convins că ar face pentru mine tot ceea ce aș face și eu însumi. Și, cel mai important lucru, împărtășim aceeași filosofie de ghid: siguranța e pe primul loc.
Să ajungi să ghidezi oameni spre vârful unui munte înalt este o mare responsabilitate, însă am în spate experiența câtorva expediții pe munți înalți (Aconcagua, Killimanjaro, Mont Blanc, Jebel Toubkal) și alți mulți ani de mers pe munte. Am spus “spre vârf” pentru că, din punctul meu de vedere, călătoria este mult mai importantă decât cucerirea vârfului în sine. Tot ce înseamnă traseul până în vârf este, de fapt, experiența în care te descoperi pe tine și iți depășești limitele. “Lupta” nu este cu muntele sau cu colegii cu care faci echipă, ci cu tine însuți. Tu, cel de astăzi, trebuie să fii mai bun decât tine, cel de ieri. Fac echipă cu Costin din 2013, dar parcă merg de o viață cu el, sunt momente când gândim și facem aceleași lucruri fără să ne vorbim; asta înseamnă încredere, siguranță, decizii corecte pentru noi și pentru oamenii pe care îi ghidăm.
Marius Ioana

Adriana

Adriana Petrescu
Psiholog & Life Coach

Pentru mine, ca ghid montan, este foarte important să-ți cunosc sursele motivației și resorturile psihologice, pentru a putea construi o echipă funcțională. Specialist în Programare Neuro-Lingvistică, psiholog și life coach, Adriana Petrescu este cea care-ți va face evaluarea inițială. Aceasta va cuprinde un test de personalitate, raport de evaluare motivațională, raport de stress management și managementul așteptărilor.
“Cei mai înalți munți se află în suflet. Acolo avem vârfuri temerare numite: voință, tenacitate, disciplină, vis. Ne uităm la crestele lor de la distanța spațiului de confort și sperăm să urcăm pe rând, depășind frici, blocaje, temeri. Unii chiar reușesc. Poți urca munți crezând că dobori altitudini, trăind iluzia că  ai învins, defapt calci pe pietre fără a urma poteca sufletului către vârf. Nu există alpinist admirat pentru performanțe care să nu fi urcat munții inimii, crestele sufletului și văile minții mai întâi. Un munte nu se cucerește, aceasta este o frază inventată de Ego, un munte se parcurge pas cu pas până la vârf ca o poveste de viață. Cât de important este să îți cunoști povestea înainte de a face primul pas pe munte? Atât de important cât vrei să devii și tu munte când vei ajunge în vârf.
Eu nu am să urc cu tine dar am să fiu pas cu pas acolo ca un ghid nevăzut care îți va arăta cărările sufletului. Marea ascensiune începe! Ai curaj!”
Adriana Petrescu

Paul

Paul Dicu
Pregătire Fizică

Pentru a-ți maximiza șansele de succes, consider că pregătirea fizică pentru urcarea unui munte înalt trebuie să fie mai grea decât ascensiunea în sine.  De aceea, am ales ca trainer unul dintre cei mai buni specialiști în pregătire fizică. Paul Dicu este ultra-maratonist și instructor de arte marțiale, iar antrenamentul nostru anaerob va fi efectuat după un program conceput de el.
„Nu cred în mesaje motivaționale, cred doar în diciplină. Nu devii mai bun doar pentru că cineva – pe care-l asculți pentru că ai plătit pentru asta – ți-a spus că poți fi mai bun. NU, ca să fii mai bun, trebuie să faci lucrurile mai bine. Pregătirea fizică este o parte extrem de importantă a dezvoltării personale a unui om. Dacă vorbim de antrenamentul pentru urcarea unui munte,  ieșirea din zona de confort și depășirea limitelor se petrec cu mult înainte de a ajunge la poalele muntelui și asta doar datorită sesiunilor de antrenament fizic”
Paul Dicu

PARTENERI

F64

Pentru că vei vedea peisaje montane extraordinare, apusuri de poveste și o vale Chamonix extrem de pitorească și pentru că vei vrea o poză reușită de pe vârf, F64 îți oferă un workshop gratuit de fotografie. Dacă tot ai un DSLR, nu e păcat să-l folosești doar pe modul AUTO?

cutera-logo

Pentru că este important să știm încă de la începutul programului de antrenament care îți este starea fizică, specialiștii în medicină sportivă de la CUTERA Medical Center îți vor determina capacitatea de efort și capacitatea pulmonară. În plus, la cerere, ei îți vor face și alte seturi de analize pe care le soliciți.

ANTRENAMENT

Mont Blanc este cel mai înalt vârf al Alpilor, este acoperișul Europei civilizate, este visul oricărui pasionat al muntelui. Este un munte care face victime an de an pentru că pare accesibil și pentru că mulți îl iau în glumă. Totuși, dacă îi arăți respectul cuvenit – ceea ce pentru mine înseamnă să te antrenezi așa cum trebuie – Mont Blanc îți oferă satisfacții imense. Pe lângă Kilimanjaro, spre exemplu, deși are 1000 de metri mai puțin, chiar e munte. Ca să ajungi să vezi Matterhorn-ul și Monte Rosa de pe vârf, ai nevoie de pregătire fizică, tehnică, mentală, iar pe acestea le obții doar prin antrenament.

Ce îți oferă Mont Blanc Challenge? Pregătire fizică specific montană, de iarnă și de vară, pe trasee și în condiții potrivite, pregătire tehnică și mentală la panoul de cățărare și pregătire fizică anaerobă, care are rolul de a te antrena pentru lipsa oxigenului. Absolvindu-le pe acestea cu brio, șansele tale de a-ți îndeplini visul sunt maxime! Pentru o ascensiune pe Mont Banc, singurul lucru care nu se antrenează e vremea. În rest, totul depinde de tine și de cât ești de dispus/ă să-ți depășești limitele!


LIVE TRACKING

Ce este live tracking-ul și la ce folosește el?
Live tracking-ul reprezintă folosirea unui dispozitiv GPS care transmite, prin sistemul GSM sau prin satelit, semnale regulate cu ajutorul cărora deplasarea sa poate fi urmărită în timp real pe o hartă.

Mont Blanc Challenge folosește sistemul de tracking Spot, unul dintre cele mai performante din lume, cu acces la rețeaua de sateliți GPS a Pământului. Pe lângă funcția de livetracking pe o hartă GoogleMaps, Spot are capacitatea de a trimite SMS-uri sau e-mailuri predefinite unei liste de contacte. Așadar, dincolo de funcția de securitate, Spot are și o importantă componentă interactivă și emoțională, pentru că familia și prietenii te pot însoți din fața calculatorului în ascenisunea ta pe Mont Blanc.